Συμμετοχή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Λαυρεωτικής στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 Ελλάδας και Κύπρου

  • Αρχική
  • Ανακοινώσεις
  • Συμμετοχή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Λαυρεωτικής στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 Ελλάδας και Κύπρου
Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λαυρεωτικής συμμετέχει στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, που διεξάγεται στην πόλη των Καλαβρύτων.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου ολοκληρώθηκε εχθές, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε μια πλούσια εκδήλωση με ομιλίες εκπροσώπων των τοπικών φορέων και του Προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο, σε μια καθ’ όλα άρτια διοργάνωση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού.

Το ενδιαφέρον των συνέδρων προκάλεσαν οι 3 ομιλίες των εκπροσώπων του γεωπάρκου μας, που σκοπό είχαν να παρουσιάσουν τον πλούτο και την ιστορία του τόπου και τον ρόλο του γεωπάρκου στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα οι παρουσιάσεις αφορούσαν:
1. «Αρχιτεκτονική – μεταλλευτική βιομηχανία του νεότερου Λαυρίου, πυρήνας παραγωγής πολιτισμού, ισχυρού πόλου έρευνας, εκπαίδευσης, αφετηρία και κατάληξη τουριστικών διαδρομών στο Γεωπάρκο Λαυρεωτικής», Μωραΐτη Ε. & Μπαρσάκη Β.
2. «Η παράκτια ζώνη του Κόλπου του Θορικού στο Γεωπάρκο Λαυρεωτικής», Καμπόλης Ι. & Μωραΐτη Ε.
3. «Οι θησαυροί του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Λαυρεωτικής προσφέρουν επιστημονική κατάρτιση σε μικρούς και μεγάλους», Μπαρσάκη Β., Μαρτίνεζ – Μακρή Η., Ρωκ – Μελά Σ., Γιαννίμπας Δ. & Μωραΐτη Ε.

Θερμές ευχαριστίες στην οργανωτική επιτροπή και στην εκπρόσωπο του ΒΒΕΜ, κ Ηλιάνα Μαρτίνεζ- Μακρή, που συνόδεψε την αποστολή μας.